KLOOSTER CHEVETOGNE

Iconen-schilderen in het klooster van Chevetogne

Maandag 21 Augustus t/m Zondag 27 Augustus 2017


Het Klooster Chevetogne
Sinds haar stichting in 1925 door Dom Lambert Beauduin (1873-1960), wil de gemeenschap van Chevetogne een oord zijn van gebed, ontmoeting en theologische studie ten dienste van de eenheid van alle christenen. Het klooster van Chevetogne is gelegen in een heuvellandschap aan de rand van de Belgische Ardennen, halfweg Brussel en Luxemburg.


Sinds haar ontstaan heeft de openheid naar de grote Oosterse en Westerse tradities van liturgisch gebed deze gemeenschap gekenmerkt.
Als plaats van gebed wil de gemeenschap zich tezelfdertijd laven aan de liturgieën van het Westen en van het orthodoxe Oosten. Haar streven is zo diep mogelijk door te dringen in de christelijke ziel van Oost en West ondanks confessionele verschillen.

We ‘schrijven’ een icoon volgens de eeuwenoude orthodoxe traditie. Je werkt met natuurlijke kleurpigmenten en leert met de ei-temperatechniek een icoon te schilderen. Daarbij kunt je kiezen uit verschillende voorbeelden.

Typerend voor het 'schrijven’ van iconen is het van donker naar licht schilderen. Door verschillende dunne lagen over elkaar aan te brengen zal de icoon zich aan je openbaren.Je hoeft geen schilder- of tekenervaring te hebben. Het gaat niet uitsluitend om het eindresultaat - de weg ernaartoe is zeker net zo belangrijk.
Tijdens de cursus streven we ernaar, net als de monniken te leven volgens het ritme van de Kerk. De diensten van het klooster van Chevetogne, die bekend staan om hun prachtige gezangen, zijn de basis voor onze dagindeling.

Chevetogne

Data en Kosten:

Maandag 21 Augustus t/m/ Zondag 27 Augustus 2016
€ 650,- + € 35 inschrijfgeld, per deelnemer voor 6 nachten volpension, overnachting in een eenpersoonskamer tenzij anders is afgesproken.
Mocht de accommodatie-verstrekker een prijsverhoging doorvoeren, zijn wij gerechtigd deze tot 4 weken voor vertrek door te voeren in de prijsberekening van de cursus.

U kunt tijdens de cursus gebruik maken van pigmenten en klein-materiaal, echter bladgoud en een iconenplank zijn exclusief.
Deze zijn verkrijgbaar bij Ronald. Er zijn maximaal 12 deelnemers in de schildergroep.

Inschrijven voor de cursus:
Je kunt je inschrijven per e-mail. Je hoort zo snel mogelijk of er nog plaats is. Je aanmelding is definitief na betaling van 35 Euro inschrijfgeld. Je kunt het bedrag overmaken op IBAN nummer NL54 RABO 0335 1594 00 t.n.v. Ronald Medema met vermelding van de cursus en je naam. Zo'n 6 weken voor aanvang van de cursus ontvang je een uitgebreide informatiemail en de factuur voor het cursusbedrag. Het cursusgeld dient een maand voor aanvang van de cursus te zijn overgemaakt.

Men is bij annulering altijd het inschrijfgeld van 35 Euro verschuldigd, en bij annulering een maand voor aanvang van de cursus het hele bedrag. We raden je aan hier zelf een annuleringsverzekering voor af te sluiten bij een bank, verzekeringsadviseur of ANWB

(kosten ongeveer 5% van de cursusprijs).

Voor meer informatie en inschrijving:
Ronald Medema
T. 06-13367754
Mail

Zie hier de foto's van 2013

Zie ook:

Klooster Chevetogne