KLOOSTER WESTVLETEREN

Iconen-schilderen in de Sint Sictusabdij te Wstvleteren, Belgie.

 

Maandag 4 Februari t/m Zondag 10 Februari 2019

Iconen-schilderen onder begeleiding van Silouan (Ronald) Medema en
Micheline - Anna van Dijk

 

We zijn blij verheugd wederom een cursus icoon schilderen te kunnen organiseren in het klooster van Westvleteren, België.  Op deze bijzondere plek kunnen we ons onderdompelen in de contemplatieve wereld van de Cisterciënzers in combinatie met het schilderen van een icoon.
We ‘schrijven’ een icoon volgens de Prosopon techniek, geïnspireerd op de Byzantijnse en vroeg Russische icoonschilderkunst. U werkt met natuurlijke kleurpigmenten en leert met de ei-temperatechniek een icoon te schilderen. U kunt  kiezen uit drie verschillende voorbeelden;

De Beschermengel, de Moeder Gods van de Tederheid of de apostel Paulus.

Beschermengel Moeder Gods van de Tederheid

Paulus

Typerend voor het 'schrijven’ van iconen is het werken van donker naar licht, het schilders proces volgt als het ware het scheppingsverhaal.  Door verschillende dunne lagen over elkaar aan te brengen zal de icoon zich aan u openbaren. U hoeft geen schilder- of tekenervaring te hebben.  Het gaat niet uitsluitend om het eindresultaat - de weg ernaartoe is zeker net zo belangrijk.

 

Data en Kosten:

Van maandag (rond 14.30 aankomen) 4 februari t/m  zondag 10 februari 2019 rond 12.00 uur.

Kosten: 695 + 35 Euro inschrijfgeld. Bedragen zijn inclusief 6 overnachtingen. Iedere deelnemer krijgt een eenvoudige eenpersoonskamer. Lakens kunnen meegebracht of gehuurd worden (€5,-). Handdoeken dienen zelf meegebracht te worden. Alle maaltijden, eenvoudig en sober, zijn inbegrepen.
Mocht de accommodatie-verstrekker een prijsverhoging doorvoeren, zijn wij gerechtigd deze tot 4 weken voor vertrek door te voeren in de prijsberekening van de cursus.
  
U kunt tijdens de cursus gebruik maken van pigmenten en klein-materiaal, echter bladgoud en een iconenplank zijn exclusief. Bladgoud kunt u aanschaffen tijdens de cursus.  De plank zal v. Silouan (Ronald) Medema voor u bestellen. Kosten van de plank zijn ongeveer €60,-  
Er zijn maximaal 12 deelnemers


Inschrijven voor de cursus:
U kunt zich inschrijven per e-mail. U hoort zo snel mogelijk of er nog plaats is. De aanmelding is definitief na betaling van 35 Euro inschrijfgeld. U kunt het bedrag overmaken op IBAN nummer NL54 RABO 0335 1594 00 t.n.v. Ronald Medema met vermelding van de cursus en uw naam. Zo'n 6 weken voor aanvang van de cursus ontvangt u een uitgebreide informatiemail en de factuur voor het cursusbedrag. Het cursusgeld dient een maand voor aanvang van de cursus te zijn overgemaakt.

Men is bij annulering altijd het inschrijfgeld van 35 Euro verschuldigd, en bij annulering een maand voor aanvang van de cursus het hele bedrag. We raden u aan hier zelf een annuleringsverzekering voor af te sluiten bij een bank of verzekeringsadviseur (kosten ongeveer 5% van de cursusprijs). 

Voor meer informatie en inschrijving:

Mail

 

Voor informatie over de Sint-Sixtusabdij   http://www.sintsixtus.be