ZOMERCURSUS

Icoonschilderweken Juli 2018 atelier kerk Lettelbert.

Het sfeervolle Romaanse kerkje van Lettelbert (13de eeuw) is het domein van de cursisten die zich willen bekwamen in de bijzondere schildertechniek van iconen.
We ‘schrijven’ een icoon volgens de eeuwenoude orthodoxe traditie. Je werkt met natuurlijke kleurpigmenten en leert met de ei-temperatechniek een icoon te schilderen. Daarbij kunt je kiezen uit verschillende voorbeelden.

Typerend voor het 'schrijven’ van iconen is het van donker naar licht schilderen. Door verschillende dunne lagen over elkaar aan te brengen zal de icoon zich aan je openbaren.Je hoeft geen schilder- of tekenervaring te hebben. Het gaat niet uitsluitend om het eindresultaat - de weg ernaartoe is zeker net zo belangrijk.

We werken met een kleine groep van maximaal 10 cursisten.
Tijdens de cursusdagen zullen we zorgen voor overheerlijke vegetarische maaltijden in de woonboerderij van Klazien, naast de kerk. Daar is ook de mogelijkheid voor mensen die van ver komen om te overnachten.

Lettelbert

Data en Kosten:

week 1 (6 dagen) 2 juli t/m 7 juli
€662,50 inclusief overnachting, ontbijt, lunch en diner
of
€526,40 inclusief lunch en diner. U dient zelf zorg te dragen voor een overnachtingsplek.

week 2 (6 dagen) 23 juli t/m 28 juli
€662,50 inclusief overnachting, ontbijt, lunch en diner
of
€526,40 inclusief lunch en diner. U dient zelf zorg te dragen voor een overnachtingsplek.

De bedragen zijn inclusief gebruik van pigmenten en klein-materiaal, echter exclusief bladgoud en iconenplank.
Deze zijn verkrijgbaar bij Ronald.
Bij iedere boeking is €35 inschrijfgeld verschuldigd.

Zie hier de foto's van 2013

Zie hier de foto's van 2014


Inschrijven voor de cursus:
Je kunt je inschrijven per e-mail. Je hoort zo snel mogelijk of er nog plaats is. Je aanmelding is definitief na betaling van € 35 inschrijfgeld. Je kunt het bedrag overmaken op IBAN nummer NL54 RABO 0335 1594 00 t.n.v. Ronald Medema met vermelding van de cursus en je naam. Zo’n 6 weken voor aanvang van de cursus ontvang je een uitgebreide  informatiemail en de factuur voor het cursusbedrag. Het cursusgeld dient een maand vòòr aanvang van de cursus te zijn overgemaakt.
Men is bij annulering altijd het inschrijfgeld van € 35 verschuldigd, en bij annulering een maand vòòr aanvang van de cursus het hele bedrag. We raden je aan hier zelf een annuleringsverzekering voor af te sluiten bij een bank, verzekeringsadviseur of ANWB (kosten ± 5% van de cursusprijs).

Voor meer informatie en inschrijving:
Ronald Medema
T. 06-13367754
Mail