Iconencursus voor Jongeren.

Iconen-schilderen voor jongeren in het orthodox klooster van de Geboorte van de Moeder Gods in Asten.

Tijdens een korte workshop voor orthodoxe jongeren, gegeven in het klooster in de zomer van 2019, ontstond de vraag of het niet mogelijk zou zijn om eens een ‘echte’ icoon te kunnen schilderen. Vol vreugde presenteren wij nu onze eerste cursus voor jongeren tussen de 16 en de 30 jaar.

We schilderen de heilige Aartsengel Michaël naar het voorbeeld van de 15de eeuwse heilig verklaarde Russische iconograaf Rublev, gebruikmakend van de Prosopon techniek. Deze techniek is gebaseerd op de Byzantijnse en vroeg Russische iconografie.  We werken met natuurlijke kleurpigmenten en je leert met de oude ei-tempera techniek een icoon te schilderen. Ben je nieuwsgierig naar de 21 stappen van de Prosopon techniek kijk dan naar
de volgende korte video

We werken op het iconen-atelier van de zusters. Op donderdag en op zaterdagochtend is er een Goddelijke Liturgie en aan het eind van de middag om 17 uur zullen we deelnemen aan de Vespers. Op dinsdag- en op donderdagavond zal v. Silouan een korte lezing geven en en kunnen we met elkaar van gedachten wisselen.

De overnachting is op de camping vlakbij en daar zal ook het ontbijt en avondeten plaatsvinden, behalve als er een lezing is. We hebben er de beschikking over 2 trekkershutten en 2 tenten.

Data en kosten:

Maandag 29 juni t/m Zaterdag 4 juli.

€250,- voor de schildercursus, inclusief de iconenplank van 25×30 cm. en het bladgoud en al de overige materialen, en de warme maaltijd tussen de middag in het klooster.
€60 voor de  overnachting op de camping en het ontbijt en avondeten.

Je kunt je inschrijven per e-mail. Je hoort zo snel mogelijk of er nog plaats is. Je aanmelding is definitief na aanbetaling van €50. Je kunt het bedrag overmaken op IBAN nummer NL54 RABO 0335 1594 00 t.n.v. R.R. Medema met vermelding van de cursus en je naam. Zo’n 6 weken voor aanvang van de cursus ontvang je een uitgebreide informatiemail en de factuur voor het resterende cursusbedrag. Het cursusgeld dient een maand voor aanvang van de cursus te zijn overgemaakt.

Voor meer informatie over het klooster: Orthodox klooster in de Peel.