Klooster Chevetogne

Iconen-schilderen in het klooster van Chevetogne

Iconen-schilderen onder begeleiding van v. Silouan  Medema en 
Micheline – Anna van Dijk.

Keuze van de te maken icoon in overleg

We zijn blij verheugd wederom een cursus icoon schilderen te kunnen organiseren in het klooster van Chevetogne, België.  Op deze bijzondere plek kunnen we ons onderdompelen in de contemplatieve wereld van de Benedictijnen met hun prachtige Byzantijnse en Westerse diensten, in combinatie met het schilderen van een icoon. Het wordt bijzonder op prijs gesteld als u aan de vieringen deelneemt. De diensten zijn dan ook in ons lesprogramma geïntegreerd. We ‘schrijven’ een icoon volgens de Prosopon techniek, geïnspireerd op de Byzantijnse en vroeg Russische icoonschilderkunst. U werkt met natuurlijke kleurpigmenten en leert met de ei-temperatechniek een icoon te schilderen.

Zij die nog niet eerder met de Prosopontechniek hebben kennisgemaakt schrijven de icoon van de heilige aartsengel Michaël.

          

Data en Kosten:

Maandag 30 september t/m Zondag 6 oktober 2024

€795,- + €35,- inschrijfgeld, per deelnemer voor 6 nachten volpension, overnachting in een eenpersoonskamer tenzij anders is afgesproken.
Mocht de accommodatie-verstrekker een prijsverhoging doorvoeren, zijn wij gerechtigd deze tot 4 weken voor vertrek door te voeren in de prijsberekening van de cursus.

U kunt tijdens de cursus gebruik maken van pigmenten en klein-materiaal, echter bladgoud en een iconenplank zijn exclusief. Bladgoud kunt u aanschaffen tijdens de cursus.  De plank zal v. Silouan  voor u bestellen. Kosten van de plank zijn ongeveer €60,-  
Er zijn maximaal 12 deelnemers

Inschrijven voor de cursus:

U kunt zich inschrijven per e-mail. U hoort zo snel mogelijk of er nog plaats is. De aanmelding is definitief na betaling van €35,- inschrijfgeld. U kunt het bedrag overmaken op IBAN nummer NL54 RABO 0335 1594 00 t.n.v. Ronald Medema met vermelding van Chevetogne september en uw naam. Zo’n 6 weken voor aanvang van de cursus ontvangt u een uitgebreide informatiemail en de factuur voor het cursusbedrag. Het cursusgeld dient een maand voor aanvang van de cursus te zijn overgemaakt.

Men is bij annulering altijd het inschrijfgeld van €35,- verschuldigd, en bij annulering een maand voor aanvang van de cursus het hele bedrag. We raden u aan hier zelf een annuleringsverzekering voor af te sluiten bij een bank of verzekeringsadviseur (kosten ongeveer 5% van de cursusprijs). 

Zie ook: Klooster Chevetogne