Masterclass

Masterclass in ons Iconenatelier te Heusden Gem. Asten.

Data 13-14 en 15 maart 2023 en 24, 25 en 26 april 2023

Deze masterclass is uitsluitend bedoeld voor studenten die de tweejarige opleiding hebben gevolgd.

Het thema van de masterclass is de icoon van de Moeder Gods van het Teken. De naam van deze icoon is een verwijzing naar de profetie van Jesaja: “De Heer zelf zal u een teken geven: zie de Maagd wordt zwanger, en zij zal een zoon ter wereld brengen, en gij zult hem de naam Immanuel geven…” (Jesaja 7, 14). De icoon van de Moeder Gods van het Teken laat de maagd Maria zien na de aankondiging als zij antwoordt aan de engel Gabriël: Zie, de dienares van de Heere, laat met mij geschieden overeenkomstig uw woord.  (Luc 1:38)

Tijdens de masterclass zullen we ingaan op de theologische en iconografische achtergrond van de icoon. De masterclass staat in het teken van de gevorderden Prosopon schilder techniek. Het accent zal liggen op studie van de verschillende lichten in de gewaden en op gelaat en handen.  Bovendien zullen we extra aandacht besteden aan de techniek van het  2de en 3de licht.


Prijs en Accommodatie
In ons eigen gastenhuis hebben wij 4 slaapkamers ter beschikking. Je kunt natuurlijk ook zelf een slaapaccommodatie in de buurt zoeken.

De prijs inclusief lesgeld, privé slaapkamer (inclusief linnengoed) op basis van volpension komt voor 6 nachten op € 800  + €35,- inschrijfgeld
Je bent de avond voordat de cursus start vanaf 19.00 uur van harte welkom zodat je in alle rust de volgende morgen om 9.00 uur kunt beginnen.

Als je zelf zorg draagt voor accommodatie komt de prijs inclusief lesgeld, lunch en diner op € 540 + €35,- inschrijfgeld

Er zijn maximaal 12 deelnemers

Inschrijven voor de cursus:
Je kunt je inschrijven per e-mail.  De aanmelding is definitief na betaling van €35,- inschrijfgeld. U kunt het bedrag overmaken op IBAN nummer NL54 RABO 0335 1594 00 t.n.v. R.R. Medema met vermelding van Masterclass 2023 en je naam. 

Zo’n 6 weken voor aanvang van de cursus ontvangt je een uitgebreide informatiemail en de factuur voor het cursusbedrag. Het cursusgeld dient een maand voor aanvang van de cursus te zijn overgemaakt. Men is bij annulering altijd het inschrijfgeld van €35,- verschuldigd, en bij annulering een maand voor aanvang van de cursus het hele bedrag.
We raden u aan hier zelf een annuleringsverzekering voor af te sluiten bij een bank of verzekeringsadviseur (kosten ongeveer 5% van de cursusprijs).