Masterclass

Masterclass in het klooster van Chevetogne

Deze masterclass is uitsluitend bedoeld voor studenten die de tweejarige opleiding hebben gevolgd.

Het thema van de masterclass is de icoon van de Tronende Christus met naast Hem, als engelen afgebeeld, Sophia (Wijsheid) en Agapia (Liefde). Zij zijn de goddelijke energieën van zowel Christus zelf, die de Goddelijke Logos is,  als ook van de Heilige Drie-eenheid. We zullen ingaan op de theologische en iconografische achtergrond van de icoon. De masterclass staat in het teken van de gevorderden Prosopon schilder techniek. Het accent zal deze keer liggen op studie van de verschillende lichten in de gewaden. Bovendien zullen we extra aandacht besteden aan de techniek van het  2de en 3de licht. Het is de bedoeling dat jullie de voortekening op de plank hebben geschilderd, en het goud hebben gelegd!  We zullen de masterclass beginnen met het Roskrish en Sankir. De rode lijnen van het aureool zullen we later gezamenlijk plaatsen.

We zijn blij verheugd wederom een cursus icoon schilderen te kunnen organiseren in het klooster van Chevetogne, België.  Op deze bijzondere plek kunnen we ons onderdompelen in de contemplatieve wereld van de Benedictijnen met hun prachtige Byzantijnse en Westerse diensten, in combinatie met het schilderen van een icoon. Het wordt bijzonder op prijs gesteld als jullie aan de vieringen deelnemen. De diensten zijn dan ook in ons lesprogramma geïntegreerd.

Data en Kosten:

Maandag 14 februari t/m Zondag 20 februari 2020 €745,- + €35,- inschrijfgeld, per deelnemer voor 6 nachten volpension, overnachting in een eenpersoonskamer tenzij anders is afgesproken. Mocht de accommodatie-verstrekker een prijsverhoging doorvoeren, zijn wij gerechtigd deze tot 4 weken voor vertrek door te voeren in de prijsberekening van de cursus.

Er zijn maximaal 12 deelnemers

Inschrijven voor de cursus:

Je kunt je inschrijven per e-mail.  De aanmelding is definitief na betaling van €35,- inschrijfgeld. U kunt het bedrag overmaken op IBAN nummer NL54 RABO 0335 1594 00 t.n.v. R.R. Medema met vermelding van Masterclass Chevetogne  en je naam. Zo’n 6 weken voor aanvang van de cursus ontvangt je een uitgebreide informatiemail en de factuur voor het cursusbedrag. Het cursusgeld dient een maand voor aanvang van de cursus te zijn overgemaakt. Men is bij annulering altijd het inschrijfgeld van €35,- verschuldigd, en bij annulering een maand voor aanvang van de cursus het hele bedrag. We raden u aan hier zelf een annuleringsverzekering voor af te sluiten bij een bank of verzekeringsadviseur (kosten ongeveer 5% van de cursusprijs).

Zie ook: Klooster Chevetogne